Saturday, September 22, 2012

Produk Tropica Bioherb - Rawatan Rambut Herba

 • Rambut gugur dan jarang?
 • Masalah gatal, kelemumur dan kudis di kepala?
 • Rambut kusut dan pecah?
 • Rambut perang tidak bersinar?
 • Rambut beruban?
 • Semakin hari semakin botak?
Sekiranya anda mengalami salah satu masalah di atas, jangan risau kerana di sini ada cara terbaik untuk menyelesaikan masalah anda.

Sebenarnya saya juga mengalami masalah rambut gugur yang serius. Cuma saya sempat merawat sebelum ianya menjadi lebih teruk. Hujung bulan lepas (Aug '12) saya mengalami masalah rambut gugur yang teruk sehingga rambut menjadi jarang dan nipis. Yelah kalau gugur normal saya tak kisah, ini setiap kali mandi dan sikat rambut, banyak helaian rambut yang gugur. Saya dapati ada kawasan tertentu di kepala yang tidak berambut sehingga saya terpaksa pergi ke saloon dan cut rambut bagi pendek. Daripada paras pinggang ke paras bahu. Memang sayang rambut tapi nak buat macamana. Lagi panjang rambut, lagi risau tengok satu-satu rambut gugur.

Bermacam-macam cara saya buat. Sapu lidah buaya dan letak santan fresh di kepala, minum air sebanyak mungkin. Kononnya boleh merawat rambut. Saya tidak nafikan lidah buaya dan santan kelapa fresh memang ada khasiat yang tersendiri, namun ada cara yang lebih mudah daripada tu.

Akhirnya saya menemukan produk Tropica Bioherb ni. Apa lagi saya terus order 1 set Pakej Ginseng (Shampo Herba + Serum Ginseng + Krim Herba). Saya start guna awal bulan ni (Sep '12) dan sekarang dah masuk minggu ketiga. Rambut gugur kurang dan rambut halus mula tumbuh di kawasan kulit kepala yang tidak berambut. Apa yang saya perasan lah, kulit kepala yang tidak berambut warna lain sikit. Setelah menggunakan produk ni, warna kulit kepala berubah dan rambut mula tumbuh. Warna kulit kepala mungkin disebabkan rambut yang mula tumbuh kot. Atau kulit kepala sihat. Itu saya kurang pastilah.

Sekarang ni baru (22 Sep '12), mungkin terlalu awal untuk saya buat kesimpulan tentang produk ini. Lagipun proses pertumbuhan rambut mengambil masa yang lama iaitu lebih kurang 1cm setiap bulan (berdasarkan info yang dibaca melalui sumber2 lain). Namun saya sangat berpuas hati, sekurang-kurangnya rambut sudah mula tumbuh di kawasan kulit kepala yang tidak berambut.

Berdasarkan info-info yang saya baca daripada website lain, proses pertumbuhan rambut bagi setiap orang mungkin berbeza. Ada yang cepat dan ada yang lambat. Sekiranya anda mengalami masalah rambut yang sangat sangat dan sangatlah serius, mungkin anda perlu mencuba produk ini selama 3 hingga 5 bulan. Walau bagaimanapun, ramai yang telah mencuba produk ini dan nampak kesan positif dalam jangkamasa yang singkat.

Pengalaman Pengguna Lain

Testimoni 1 - En. Kaha Zulfakar B. Rahim
"Dulu saya mengalami masalah rambut gugur dan hampir botak. Setelah menggunakan produk rawatan rambut TROPICA BIOHERB ini selama 5 bulan, rambut saya kembali normal. Kalau tak percaya, anda boleh cuba sendiri..."

Testimoni 2 - Dato Zulkifli Bin Abas (Ahli Korporat)
"Saya menghadapi masalah rambut jarang dan hampir botak. Rambut saya juga kerap gugur. Saya telah menggunakan semua produk-produk rawatan rambut gugur yang berada dipasaran dan telah menghabiskan berpuluh ribu sehingga saya ke luar Negara bagi mendapatkan rawatan dan semuanya tidak menjadi. Apabila saya diperkenalkan produk rawatan rambut gugur tropica bioherb ini saya ternyata tidak percaya dan yakin kerana dengan berpuluh ribupun rawatan tidak berkesan, inikan produk yang harganya tidak sampai RM100.Tapi oleh kerana harganya murah saya membeli dan mencuba. Alangkah terperanjatnya saya setelah menggunakannya selama satu bulan keguguran rambut saya berhenti, rambut tumbuh dengan lebat sekali. Untuk pengetahuan semua pengguna saya telah membuat kenduri kesyukuran kerana masalah rambut gugur saya selesai hanya dengan produk rawatan yang tidak sampai RM100 sahaja...hebat..!!"

Testimoni 3 - Pn Noraini Binti Husin (Penjawat Awam)
"Saya menggalami masalah rambut gugur yang teruk dan telah mencuba pelbagai produk dipasaran tetapi tidak berjaya sehinggalah saya diperkenalkan produk rawatan rambut tropica bioherb. Setelah seminggu saya mencuba ternyata keberkesanan produk ini amat berkesan sekali.Keguguran rambut saya yang teruk sebelum ini telah berhenti dan kini rambut saya kembali lebat dan sihat..."

Sekiranya anda berminat untuk membeli produk ini, boleh tinggalkan komen dibawah atau hubungi saya di 016-2636077 Lina. Boleh Call/SMS/WhatsApp/LINE.

Syampo HerbaDiantara syampo herba terbaik yang ada di pasaran kerana dihasilkan dari herba semulajadi. Campuran ekstrak herba dan minyak kelapa dara memberi kesan yang amat baik pada rambut dan kulit kepala yang bermasalah seperti rambut gugur, gatal, kudis, rambut kusut dan pecah.

Kelebihan:

 • Mengatasi masalah kelemumur dan kutu
 • Mengatasi kulit kepala berkudis
 • Mengatasi rambut kusut dan pecah
 • Melembutkan rambut tanpa perapi
 • Melebatkan rambut
Cara Guna:

Boleh digunakan setiap hari tanpa kesan sampingan. Biarkan 2 hingga 3 minit pada rambut sebelum dibilas dengan air. Disyorkan menggunakan krim ginseng, serum rambut dan krim mutiara/delima untuk kesan yang lebih baik selepas menggunakan syampo.


Kandungan:

DI Water, Enzim Buah-buahan, Minyak Kelapa Dara, Ekstrak Herba, Minyak Jojoba, Ekstrak Aloe Vera, Sodium Lauryl Sulfat, Cocomid DEA, Lanolin, Cocomidopropyl Betaine, Carbomer, Disodium Edta, Pathenol, Glyceryl Monostearate, Methylchloroisathiazo Linone.

Serum GinsengRawatan rambut ginseng menjadikan kulit kepala dan struktur rambut lebih nutrisi bagi menyekat keguguran rambut dan menggalakkan pertumbuhan rambut baru.

kelebihan:

 • Menyekat keguguran rambut
 • Menggalakkan pertumbuhan akar rambut
 • Melebatkan rambut
 • Menjaga kulit kepala sentiasa sihat
 • Memelihara struktur rambut sentiasa segar dan sihat
 • Mengatasi masalah gatal dan kudis kulit kepala

Cara Guna:


Bersihkan kulit kepala serta rambut terlebih dahulu. Disyorkan menggunakan shampo herba Tropica Bioherb kerana terdapat enzim-enzim yang menggalakkan pertumbuhan akar rambut. Kemudian ratakan sepenuhnya krim ginseng ke permukaan kulit kepala dan struktur rambut.

Serum Herba Limau Purut
Apa Itu Serum?


Serum merupakan sejenis aqua yang amat mujarab, ajaib dan berkesan untuk merawat masalah rambut gugur, kulit kepala gatal, kelemumur, botak dan uban. Diproses tanpa menggunakan bahan api, haba dan bahan kimia. Ianya tidak berminyak dan mempunyai molekul-molekul yang halus serta dapat menyerap terus ke bahagian kulit kepala sehingga ke akar rambut. Berfungsi sebagai baja rambut yang suci, bersih dan boleh dibawa solat.


Kelebihan:

 • Pertumbuhan rambut baru
 • Menyelesaikan masalah gatal, kelemumur dan kudis
 • Menghidupkan sel-sel akar rambut
 • Struktur rambut menjadi lembut, sihat dan tidak pecah
 • Kulit kepala menjadi bersih dan sihat
 • Merapi rambut yang kusut
 • Menghilangkan sakit kepala, stress, migrain
 • Mengurangkan demam panas
 • Mengelak dari lesu dan tidak bermaya
Cara Guna:

Untuk rambut yang amat bermasalah dan kritikal seperti gugur, gatal atau kudis, kelemumur, alahan uban. Disyorkan supaya krim dipakai waktu siang dan serum atau ginseng untuk malam. Pastikan kulit kepala dibersihkan dahulu dengan shampo herba sebelum memakainya. Gosok dan buat urutan sehingga rata pada kulit kepala serta rambut. Pengguna disyorkan supaya menggunakan serum ini tiap-tiap hari dan haruslah mengelak dari menggunakan krim rambut yang lain.


Kandungan:

Serum dihasilkan dari herba dan tumbuhan semulajadi yang tidak tercemar dari bahan kimia. Bahan-bahan asasnya seperti minyak kelapa dara, pati limau purut, buah keras, bunga raya putih, daun selasih, herba-herba dan tumbuh-tumbuhan hijau yang lain.


Krim Mutiara
Struktur krim herba lebih lembut dan halus.

Kelebihan

 • Mencegah keguguran rambut
 • Menggalakkan pertumbuhan rambut
 • Menghilangkan gatal dan kudis
 • Menyihatkan kulit kepala
 • Membuang kepanasan kepala
Cara Guna:

Pakai krim Mutiara pada waktu siang. Gosok dan urut perlahan-lahan pada kulit kepala selama 5 minit bagi berlaku penyerapan pada kulit. Disyorkan digunakan serum atau ginseng pada waktu malam.


Kandungan:
Minyak Kelapa Dara, Buah Keras, Bunga Raya Putih, Biji Betik, Pudina, Aloe Vera, Sintok Dan Bahan-bahan Asas Krim.

Krim Delima
Struktur krim herba lebih pekat dan halus.

Kelebihan:

 • Mencegah keguguran rambut
 • Menggalakkan pertumbuhan rambut
 • Menghilangkan gatal dan kudis
 • Menyihatkan kulit kepala
 • Membuang kepanasan kepala
Cara Guna:

Pakai krim Delima pada waktu siang. Gosok dan urut perlahan-lahan pada kulit kepala selama 5 minit bagi berlaku penyerapan pada kulit. Disyorkan digunakan serum atau ginseng pada waktu malam.


Kandungan:
Minyak Kelapa Dara, Buah Keras, Bunga Raya Putih, Biji Betik, Pudina, Aloe Vera, Sintok Dan Bahan-bahan Asas Krim.

Tropica Bioherb - Produk Ini Berasaskan Herba SemulajadiRosemary, Aloe Vera, VCO, Hibiscus Rosa Sinensis, Horse Tail, Colts Foot, Citrus Hystrix, Candlenuts, Birch, Stinging Nettle, Yarrow, Mother of Thyme.

Senarai Harga Produk Rawatan Rambut Tropica Bioherb

Boleh dibeli secara pakej atau pilih mana-mana produk.

Untuk belian bukan dalam pakej atau sekiranya anda ingin membeli mana-mana produk. Kos penghantaran ke Semenanjung Malaysia RM7, dan Sabah/Sarawak RM12

Untuk pembelian melebihi 3 unit atau dalam bentuk set/pakej, kos penghantaran adalah PERCUMA.

 
Shampo Herba - RM35

Krim Ginseng - RM75

Serum - RM35

Krim Mutiara - RM25

Krim Delima - RM25

Pembelian melebihi 3 unit atau beli set, kos penghantaran PERCUMA

SET SERUM HERBA LIMAU PURUT (RM95)


Pakej [Serum Limau Purut + Syampo + Krim] RM95

Kos penghantaran PERCUMA


SET SERUM HERBA GINSENG (RM135)


Pakej [Serum Ginseng + Syampo + Krim] RM135

Kos penghantaran PERCUMA

 Langkah mudah merawat rambut

1. Pagi - Gunakan Krim Mutiara (Bagi Perempuan) dan Krim Delima (Bagi Lelaki)

Bersihkan rambut dan kulit kepala menggunakan Shampo Herba dan keringkan sehingga 80%. Sapukan Krim Mutiara atau Krim Delima pada rambut. Untuk lebih berkesan, buat urutan pada tempat yang bermasalah selama 1-2 minit supaya krim rawatan dapat meresap dan bertindak jauh ke lapisan kulit.

2. Cuci Kepala Menggunakan Shampo Herba (Hair Re-Born)

Basahkan rambut dan gunakan shampo herba. Ratakan pada kulit kepala dan urut kepala perlahan-lahan selama 3 minit. Ini bertujuan untuk penyerapan ekstrak herba dan mikroorganisma ke dalam kulit kepala. Bilas rambut kemudian keringkan sebelum disapukan Serum atau Ginseng.

3. Malam - Gunakan Serum Rawatan Rambut Kritikal (Limau Purut) Atau Ginseng Rawatan Rambut (Hair Re-Born)

Selepas membersihkan kepala menggunakan Shampo Herba, gunakan Serum atau Ginseng. Gosok dan buat urutan sehingga rata pada kulit kepala serta rambut. Buat urutan selama 1 hingga 2 minit terutama di tempat yang bermasalah. Ini bertujuan supaya krim rawatan ini dapat meresap jauh ke dalam lapisan kulit. Disyorkan menggunakan Serum atau Ginseng ini setiap malam. Kalau boleh elakkan daripada menggunakan krim rambut yang lain.

Tempahan


Sekiranya anda berminat untuk membeli produk ini, boleh tinggalkan komen dibawah atau hubungi saya di 016-2636077 Lina untuk keterangan lanjut. Boleh Call/WhatsApp/LINE.

PEMBAYARAN

1) Membuat pembayaran melalui bank. Transfer secara online atau bank in.2)  Nombor akaun akan diberi melalui SMS. 
Selepas pembayaran, jangan lupa SMS Masa/No Transaksi, Nama Penuh, Alamat Penuh yang tepat dan Nama Barang yang dipesan untuk tujuan penghantaran.

16 comments:

 1. salam dear,

  saya nak tya...saya berminat utk penggunaan sebagai rawatan di saloon saya.

  Ade special harga utk saloon.


  Tq


  Ayu
  012-3466390

  ReplyDelete
 2. Hai sis..Ada jual secara borong tak..saya niaga kecil-kecilan. Safiya 0198188219

  ReplyDelete
 3. delaer kt penang xder eh?

  ReplyDelete
  Replies
  1. hmmm sorry tapi sy tak sure kalau dealer kat penang..lgpun sekarang kami mmg akan hantar by pos laju...kecuali yg dekat tu boleh lah ambil by hand..Thanks ye sbb beri komen kat page sye :)

   Delete
  2. nk tny, brapa lama tempoh/masa utk tgk hasil keberkesanan produk? (utk kulit kepala bkudis)

   Delete
  3. Mengikut pengalaman sendiri dalam sebulan tu mmg dah nampak kesan. Cuma nak tunggu rambut tu panjang mungkin dalam 3 bulan lah kot. Tapi ada setengah customer yang 2 bulan lebih baru nampak kesan. Bergantung pada sejauh mana masalah rambut seseorang. Dalam 1 - 5 bulan dah nampak kesan untuk pemakaian produk yg konsisten.

   Delete
 4. Replies
  1. ops sorry lambat reply...pakej yg mana ye? ape2 boleh sms/whatsapp sy ye 016-2636077... tq

   Delete
 5. Hi,

  Nk tanya..rambut sy lebat...tp kering...dan baru2 ni ada gugur tompok kt belakang kepala..besar ibu jari..kenapa n product apa yg patut sy guna? Serum ke? Kawasan tompok x gatal...
  Klu by hand nk ambil kt mana?

  ReplyDelete
  Replies
  1. sorry lambat reply coz lama x online ni...agak bz sikit..ape2 whatsapp or sms sy ye..016-2636077..tq

   Delete
 6. i understand that you are one of the user of the product...so far, it is really works? now your hair comes to normal or become more healthier? tak risau ke ade kesan sampingan jangka panjang? any feelings of abnormality (e.g. dizzy?etc.?) since used the product?

  ReplyDelete
 7. Rambt saya x tmbuh dri kecil lg pd sbelah kiri sebesar ibu jari..boleh tmbuh x lau gune produk ni?..yg mna pling berkesan?

  ReplyDelete
 8. skrg boleh order lg ke?yg pakej rm 95?

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

May J. / Garden feat. DJ KAORI, Diggy-MO