Sunday, November 18, 2012

Cara-cara Letak Facebook Badges Dalam Blogspot

Aku kan macam budak baru belajar dalam dunia blog ni. Hmm memang akaun blog dah lama tapi jarang update blog. Lepas tu belajar edit blog sikit-sikit. Hari ni baru aku tau macamana nak tambah Facebook Badges dalam blogspot ni. Selalu masuk blog orang lain, nampak dorang punya Facebook Badges, macam best pula. Lepas belajar daripada facebook information, tiada lah susah sangat pun buat Facebook Badges ni. Step senang je.

1) Klik link ni https://www.facebook.com/badges/ 

2) Pilih lah nak buat Profile Badge, Like Badge, Photo Badge atau Page Badge. Contoh kita pilih Profile Badge.


3) Katakan kita pilih Profile Badge. Nanti page akan keluar seperti di bawah ni. Kalau nak edit badge boleh click 'Edit this badge', button sebelah kanan atas tu. Kemudian pilih nak letak Facebook Badge ni kat mana. Blogger? TypePad? atau Others??? Pilih lah mana-mana ya. Contohnya kita pilih Blogger.


4) Katakanlah kita pilih 'Blogger', skrin akan paparkan page macam di bawah ni. Dalam page ni kita just 'Select a blog' dan letak nama dalam ruangan 'Title' tu. Nama boleh letak apa-apa nama. Ikut suka hati lah.


5) Last, click 'Add Widget'. Done!! Yay...dah siap pun Facebook Badge.. Tak susah kan :) Lepas buat semua tadi, kita boleh check di website atau blogspot kita.

Tuesday, October 09, 2012

Rawatan Rambut Herba - Tropica Bioherb

Rambut semakin jarang?? Ada kawasan tertentu atau tompok yang tidak berambut di kepala?? Botak?? Rambut gugur yang keterlaluan?? Masalah uban?? Rambut kering??

Mungkin anda telah mencuba pelbagai cara untuk merawat rambut namun semua tidak berhasil. 

Sanggup keluarkan duit beratus-ratus atau mencecah ribu ringgit untuk proses rawatan tapi masalah tetap sama.

RISAU ????

Di sini kami ada produk berasaskan herba semulajadi yang berpotensi untuk merawat rambut anda.

Yang terpenting, produk halal dan murah.

Ramai yang telah mencuba produk ini.

Testimoni 1 - En. Kaha Zulfakar B. Rahim
"Dulu saya mengalami masalah rambut gugur dan hampir botak. Setelah menggunakan produk rawatan rambut TROPICA BIOHERB ini selama 5 bulan, rambut saya kembali normal. Kalau tak percaya, anda boleh cuba sendiri..."

Testimoni 2 - Dato Zulkifli Bin Abas (Ahli Korporat)
"Saya menghadapi masalah rambut jarang dan hampir botak. Rambut saya juga kerap gugur. Saya telah menggunakan semua produk-produk rawatan rambut gugur yang berada dipasaran dan telah menghabiskan berpuluh ribu sehingga saya ke luar Negara bagi mendapatkan rawatan dan semuanya tidak menjadi. Apabila saya diperkenalkan produk rawatan rambut gugur tropica bioherb ini saya ternyata tidak percaya dan yakin kerana dengan berpuluh ribupun rawatan tidak berkesan, inikan produk yang harganya tidak sampai RM100.Tapi oleh kerana harganya murah saya membeli dan mencuba. Alangkah terperanjatnya saya setelah menggunakannya selama satu bulan keguguran rambut saya berhenti, rambut tumbuh dengan lebat sekali. Untuk pengetahuan semua pengguna saya telah membuat kenduri kesyukuran kerana masalah rambut gugur saya selesai hanya dengan produk rawatan yang tidak sampai RM100 sahaja...hebat..!!"

Testimoni 3 - Pn Noraini Binti Husin (Penjawat Awam)
"Saya menggalami masalah rambut gugur yang teruk dan telah mencuba pelbagai produk dipasaran tetapi tidak berjaya sehinggalah saya diperkenalkan produk rawatan rambut tropica bioherb. Setelah seminggu saya mencuba ternyata keberkesanan produk ini amat berkesan sekali.Keguguran rambut saya yang teruk sebelum ini telah berhenti dan kini rambut saya kembali lebat dan sihat..."

Klik sini Produk Tropica Bioherb


Cuba bayangkan sekiranya anda tidak merawat rambut daripada awal???

Mungkin rambut semakin lama semakin berkurang dan mungkin akan botak.

Sekiranya anda berminat untuk membeli produk ini, boleh tinggalkan komen dibawah atau hubungi saya di 016-2636077 Lina. Boleh Call/WhatsApp/LINE.

Maklumat Lanjut

Nuffnang Premiere Screening – Universal Soldier: Day of Reckoning : Movie Review


Synopsis
 
John (Adkins, The Expendables 2) wakes up from a coma to discover his wife and daughter were slaughtered in a brutal home invasion. Haunted by images of the attack, he vows to kill the man responsible, Luc Deveraux (Van Damme). While John tries to piece his reality back together, things get more complicated when he is pursued by a relentless UniSol (Arlovski). As John gets closer to Deveraux and the rouge army of genetically enhanced warriors led by back-from-the-dead leader Andrew Scott (Lundgren), John discovers more about himself and begins to call into question everything he believed to be true.

Director

John Hyams

Stars

Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren & Scott Adkin


Baru-baru ni dapat peluang tengok movie Universal Soldier - Day Of Reckoning. Best movie ni. Tapi kena faham betul-betullah. Kalau tidak concentrate mesti confuse. This movie will be in Cinemas on 4 Oct 2012 tapi dapat tengok sehari lebih awal lah sebab dapat invitation to Nuffnang Premiere Screening of Universal Soldier: Day of Reckoning. So thanks to Nuffnang & Rainfilm Sdn Bhd for the free tickets.


Dalam movie tu , mamat dalam gambar atas ni macam dah kumpul ramai orang lah supaya patuh dengan perintah dia ni. So dorang ni agak jahat juga lah.


John ni sebenarnya fikiran dia telah dicontrol. Dia sebenarnya bukan manusia pun tapi dicipta oleh someone untuk membunuh penjahat. Siapakah someone itu?? Tengoklah sendiri.. ehehehe

 

Mariah Bonner as Sarah

 

Siapakah PENJAHAT sebenar dalam movie ni??? Adakah Luc Deveraux, lelaki yang muka warna hitam/putih tu? Atau John?? Tengok lah sendiri... Pendapat saya movie ni okay je... Tengok lah...

Thursday, October 04, 2012

Taylor Swift : We Are Never Ever Getting Back Together Lyric

I remember when we broke up the first time
Saying "This is it, I've had enough" cause like
We hadn't seen each other in a month
When you said you needed space. What?
Then you come around again and say
"Baby, I miss you and I swear I'm gonna change, trust me"
Remember how that lasted for a day?
I say, "I hate you," we break up, you call me, "I love you"

Oooh we called it off again last night
But oooh, this time I'm telling you, I'm telling you

We are never ever ever getting back together
We are never ever ever getting back together
You go talk to your friends, talk to my friends, talk to me
But we are never ever ever ever getting back together

Like, ever

I'm really gonna miss you picking fights
And me, falling for it screaming that I'm right
And you, would hide away and find your peace of mind
With some indie record that's much cooler than mine

Oooh, you called me up again tonight
But oooh, this time I'm telling you, I'm telling you

We are never ever ever getting back together
We are never ever ever getting back together
You go talk to your friends, talk to my friends, talk to me (talk to me)
But we are never ever ever ever getting back together

Oooh yeah, oooh yeah, oooh yeah
Oh oh oh

I used to think that we were forever ever
And I used to say, "Never say never"
Uggg, so he calls me up and he's like, "I still love you"
And I'm like "I just, I mean this is exhausting, you know, like,
We are never getting back together. Like, ever"

No

We are never ever ever getting back together
We are never ever ever getting back together
You go talk to your friends, talk to my friends, talk to me
But we are never ever ever ever getting back together

We, ohhh, getting back together,ohhh,
We, ohhh, getting back together

You go talk to your friends, talk to my friends, talk to me (talk to me)
But we are never ever ever ever getting back together

Wednesday, September 26, 2012

Apakah Ubat Diet Mempengaruhi Masalah Keguguran Rambut ?

Semenjak saya mengalami keguguran rambut, saya sudah fobia dengan ubat-ubat atau minuman tambahan untuk langsingkan badan. Bila fikir-fikir balik, sebelum ni memang saya rajin ambil benda-benda ni. Mana tidaknya, badan makin lama makin besar, kerja tak tentu masa. Kurang masa untuk bersenam, malah untuk rehat pun hampir tiada masa. Tapi badan makan lama makin sehat. Sadis tak sadis lah... So, saya terpaksa lah ambil makanan atau minuman tambahan untuk slimkan badan..

Hmmm ... Orang cakap makan meggie boleh gugur rambut. Yeke?? Saya kurang pasti lah pula. Tapi saya bukanlah tiap-tiap hari makan meggie pun. Sampai sekarang masih terfikir-fikir punca keguguran rambut yang saya alami ni. Mungkinkah disebabkan ubat diet tu???

Search punya search, memang banyak factor yang boleh menyebabkan keguguran rambut. Ok ini semua kesimpulan berdasarkan apa yang saya baca tau. Secara saintifik atau detail, mungkin anda boleh berjumpa direct dengan doktor pakar rambut untuk khidmat nasihat :)

Antara punca-punca keguguran rambut:
  1. Masalah usia
  2. Stress
  3. Gangguan hormon
  4. Diet yang tidak seimbang
  5. Shampoo yang kurang sesuai
  6. Kelemumur
  7. Kerap menggunakan pengering rambut
  8. Pewarna rambut yang kurang sesuai
hmmm banyak lagi punca-punca lain seperti mencabut helaian rambut.... Disebabkan masalah rambut yang saya alami ni lah, saya terdorong untuk mencari info-info ni melalui blog-blog atau website lain. Risau punya pasal...semua pun dikaji selidik...huhuhu....

Tapi saya masih terfikir-fikir, adakah ubat diet ni sebenarnya mempengaruhi keguguran rambut....HMMMM 

Tapi untuk info anda, sekarang ni saya dalam proses merawat rambut saya. Saya buat apa yang termampu. Maksud saya biar yang murah, janji berbaloi. Setakat ni ada lah perkembangan positif. Harap-harap rambut saya akan kembali sihat seperti dulu.... Boleh cek DI SINI untuk rawatan yang paling simple dan murah dengan hanya menggunakan produk berasaskan herba.

Saturday, September 22, 2012

Produk Tropica Bioherb - Rawatan Rambut Herba

  • Rambut gugur dan jarang?
  • Masalah gatal, kelemumur dan kudis di kepala?
  • Rambut kusut dan pecah?
  • Rambut perang tidak bersinar?
  • Rambut beruban?
  • Semakin hari semakin botak?
Sekiranya anda mengalami salah satu masalah di atas, jangan risau kerana di sini ada cara terbaik untuk menyelesaikan masalah anda.

Sebenarnya saya juga mengalami masalah rambut gugur yang serius. Cuma saya sempat merawat sebelum ianya menjadi lebih teruk. Hujung bulan lepas (Aug '12) saya mengalami masalah rambut gugur yang teruk sehingga rambut menjadi jarang dan nipis. Yelah kalau gugur normal saya tak kisah, ini setiap kali mandi dan sikat rambut, banyak helaian rambut yang gugur. Saya dapati ada kawasan tertentu di kepala yang tidak berambut sehingga saya terpaksa pergi ke saloon dan cut rambut bagi pendek. Daripada paras pinggang ke paras bahu. Memang sayang rambut tapi nak buat macamana. Lagi panjang rambut, lagi risau tengok satu-satu rambut gugur.

Bermacam-macam cara saya buat. Sapu lidah buaya dan letak santan fresh di kepala, minum air sebanyak mungkin. Kononnya boleh merawat rambut. Saya tidak nafikan lidah buaya dan santan kelapa fresh memang ada khasiat yang tersendiri, namun ada cara yang lebih mudah daripada tu.

Akhirnya saya menemukan produk Tropica Bioherb ni. Apa lagi saya terus order 1 set Pakej Ginseng (Shampo Herba + Serum Ginseng + Krim Herba). Saya start guna awal bulan ni (Sep '12) dan sekarang dah masuk minggu ketiga. Rambut gugur kurang dan rambut halus mula tumbuh di kawasan kulit kepala yang tidak berambut. Apa yang saya perasan lah, kulit kepala yang tidak berambut warna lain sikit. Setelah menggunakan produk ni, warna kulit kepala berubah dan rambut mula tumbuh. Warna kulit kepala mungkin disebabkan rambut yang mula tumbuh kot. Atau kulit kepala sihat. Itu saya kurang pastilah.

Sekarang ni baru (22 Sep '12), mungkin terlalu awal untuk saya buat kesimpulan tentang produk ini. Lagipun proses pertumbuhan rambut mengambil masa yang lama iaitu lebih kurang 1cm setiap bulan (berdasarkan info yang dibaca melalui sumber2 lain). Namun saya sangat berpuas hati, sekurang-kurangnya rambut sudah mula tumbuh di kawasan kulit kepala yang tidak berambut.

Berdasarkan info-info yang saya baca daripada website lain, proses pertumbuhan rambut bagi setiap orang mungkin berbeza. Ada yang cepat dan ada yang lambat. Sekiranya anda mengalami masalah rambut yang sangat sangat dan sangatlah serius, mungkin anda perlu mencuba produk ini selama 3 hingga 5 bulan. Walau bagaimanapun, ramai yang telah mencuba produk ini dan nampak kesan positif dalam jangkamasa yang singkat.

Pengalaman Pengguna Lain

Testimoni 1 - En. Kaha Zulfakar B. Rahim
"Dulu saya mengalami masalah rambut gugur dan hampir botak. Setelah menggunakan produk rawatan rambut TROPICA BIOHERB ini selama 5 bulan, rambut saya kembali normal. Kalau tak percaya, anda boleh cuba sendiri..."

Testimoni 2 - Dato Zulkifli Bin Abas (Ahli Korporat)
"Saya menghadapi masalah rambut jarang dan hampir botak. Rambut saya juga kerap gugur. Saya telah menggunakan semua produk-produk rawatan rambut gugur yang berada dipasaran dan telah menghabiskan berpuluh ribu sehingga saya ke luar Negara bagi mendapatkan rawatan dan semuanya tidak menjadi. Apabila saya diperkenalkan produk rawatan rambut gugur tropica bioherb ini saya ternyata tidak percaya dan yakin kerana dengan berpuluh ribupun rawatan tidak berkesan, inikan produk yang harganya tidak sampai RM100.Tapi oleh kerana harganya murah saya membeli dan mencuba. Alangkah terperanjatnya saya setelah menggunakannya selama satu bulan keguguran rambut saya berhenti, rambut tumbuh dengan lebat sekali. Untuk pengetahuan semua pengguna saya telah membuat kenduri kesyukuran kerana masalah rambut gugur saya selesai hanya dengan produk rawatan yang tidak sampai RM100 sahaja...hebat..!!"

Testimoni 3 - Pn Noraini Binti Husin (Penjawat Awam)
"Saya menggalami masalah rambut gugur yang teruk dan telah mencuba pelbagai produk dipasaran tetapi tidak berjaya sehinggalah saya diperkenalkan produk rawatan rambut tropica bioherb. Setelah seminggu saya mencuba ternyata keberkesanan produk ini amat berkesan sekali.Keguguran rambut saya yang teruk sebelum ini telah berhenti dan kini rambut saya kembali lebat dan sihat..."

Sekiranya anda berminat untuk membeli produk ini, boleh tinggalkan komen dibawah atau hubungi saya di 016-2636077 Lina. Boleh Call/SMS/WhatsApp/LINE.

Syampo Herba



Diantara syampo herba terbaik yang ada di pasaran kerana dihasilkan dari herba semulajadi. Campuran ekstrak herba dan minyak kelapa dara memberi kesan yang amat baik pada rambut dan kulit kepala yang bermasalah seperti rambut gugur, gatal, kudis, rambut kusut dan pecah.

Kelebihan:

  • Mengatasi masalah kelemumur dan kutu
  • Mengatasi kulit kepala berkudis
  • Mengatasi rambut kusut dan pecah
  • Melembutkan rambut tanpa perapi
  • Melebatkan rambut
Cara Guna:

Boleh digunakan setiap hari tanpa kesan sampingan. Biarkan 2 hingga 3 minit pada rambut sebelum dibilas dengan air. Disyorkan menggunakan krim ginseng, serum rambut dan krim mutiara/delima untuk kesan yang lebih baik selepas menggunakan syampo.


Kandungan:

DI Water, Enzim Buah-buahan, Minyak Kelapa Dara, Ekstrak Herba, Minyak Jojoba, Ekstrak Aloe Vera, Sodium Lauryl Sulfat, Cocomid DEA, Lanolin, Cocomidopropyl Betaine, Carbomer, Disodium Edta, Pathenol, Glyceryl Monostearate, Methylchloroisathiazo Linone.

Serum Ginseng



Rawatan rambut ginseng menjadikan kulit kepala dan struktur rambut lebih nutrisi bagi menyekat keguguran rambut dan menggalakkan pertumbuhan rambut baru.

kelebihan:

  • Menyekat keguguran rambut
  • Menggalakkan pertumbuhan akar rambut
  • Melebatkan rambut
  • Menjaga kulit kepala sentiasa sihat
  • Memelihara struktur rambut sentiasa segar dan sihat
  • Mengatasi masalah gatal dan kudis kulit kepala

Cara Guna:


Bersihkan kulit kepala serta rambut terlebih dahulu. Disyorkan menggunakan shampo herba Tropica Bioherb kerana terdapat enzim-enzim yang menggalakkan pertumbuhan akar rambut. Kemudian ratakan sepenuhnya krim ginseng ke permukaan kulit kepala dan struktur rambut.

Serum Herba Limau Purut




Apa Itu Serum?


Serum merupakan sejenis aqua yang amat mujarab, ajaib dan berkesan untuk merawat masalah rambut gugur, kulit kepala gatal, kelemumur, botak dan uban. Diproses tanpa menggunakan bahan api, haba dan bahan kimia. Ianya tidak berminyak dan mempunyai molekul-molekul yang halus serta dapat menyerap terus ke bahagian kulit kepala sehingga ke akar rambut. Berfungsi sebagai baja rambut yang suci, bersih dan boleh dibawa solat.


Kelebihan:

  • Pertumbuhan rambut baru
  • Menyelesaikan masalah gatal, kelemumur dan kudis
  • Menghidupkan sel-sel akar rambut
  • Struktur rambut menjadi lembut, sihat dan tidak pecah
  • Kulit kepala menjadi bersih dan sihat
  • Merapi rambut yang kusut
  • Menghilangkan sakit kepala, stress, migrain
  • Mengurangkan demam panas
  • Mengelak dari lesu dan tidak bermaya
Cara Guna:

Untuk rambut yang amat bermasalah dan kritikal seperti gugur, gatal atau kudis, kelemumur, alahan uban. Disyorkan supaya krim dipakai waktu siang dan serum atau ginseng untuk malam. Pastikan kulit kepala dibersihkan dahulu dengan shampo herba sebelum memakainya. Gosok dan buat urutan sehingga rata pada kulit kepala serta rambut. Pengguna disyorkan supaya menggunakan serum ini tiap-tiap hari dan haruslah mengelak dari menggunakan krim rambut yang lain.


Kandungan:

Serum dihasilkan dari herba dan tumbuhan semulajadi yang tidak tercemar dari bahan kimia. Bahan-bahan asasnya seperti minyak kelapa dara, pati limau purut, buah keras, bunga raya putih, daun selasih, herba-herba dan tumbuh-tumbuhan hijau yang lain.


Krim Mutiara




Struktur krim herba lebih lembut dan halus.

Kelebihan

  • Mencegah keguguran rambut
  • Menggalakkan pertumbuhan rambut
  • Menghilangkan gatal dan kudis
  • Menyihatkan kulit kepala
  • Membuang kepanasan kepala
Cara Guna:

Pakai krim Mutiara pada waktu siang. Gosok dan urut perlahan-lahan pada kulit kepala selama 5 minit bagi berlaku penyerapan pada kulit. Disyorkan digunakan serum atau ginseng pada waktu malam.


Kandungan:
Minyak Kelapa Dara, Buah Keras, Bunga Raya Putih, Biji Betik, Pudina, Aloe Vera, Sintok Dan Bahan-bahan Asas Krim.

Krim Delima




Struktur krim herba lebih pekat dan halus.

Kelebihan:

  • Mencegah keguguran rambut
  • Menggalakkan pertumbuhan rambut
  • Menghilangkan gatal dan kudis
  • Menyihatkan kulit kepala
  • Membuang kepanasan kepala
Cara Guna:

Pakai krim Delima pada waktu siang. Gosok dan urut perlahan-lahan pada kulit kepala selama 5 minit bagi berlaku penyerapan pada kulit. Disyorkan digunakan serum atau ginseng pada waktu malam.


Kandungan:
Minyak Kelapa Dara, Buah Keras, Bunga Raya Putih, Biji Betik, Pudina, Aloe Vera, Sintok Dan Bahan-bahan Asas Krim.

Tropica Bioherb - Produk Ini Berasaskan Herba Semulajadi



Rosemary, Aloe Vera, VCO, Hibiscus Rosa Sinensis, Horse Tail, Colts Foot, Citrus Hystrix, Candlenuts, Birch, Stinging Nettle, Yarrow, Mother of Thyme.

Senarai Harga Produk Rawatan Rambut Tropica Bioherb

Boleh dibeli secara pakej atau pilih mana-mana produk.

Untuk belian bukan dalam pakej atau sekiranya anda ingin membeli mana-mana produk. Kos penghantaran ke Semenanjung Malaysia RM7, dan Sabah/Sarawak RM12

Untuk pembelian melebihi 3 unit atau dalam bentuk set/pakej, kos penghantaran adalah PERCUMA.

 
Shampo Herba - RM35

Krim Ginseng - RM75

Serum - RM35

Krim Mutiara - RM25

Krim Delima - RM25

Pembelian melebihi 3 unit atau beli set, kos penghantaran PERCUMA

SET SERUM HERBA LIMAU PURUT (RM95)


Pakej [Serum Limau Purut + Syampo + Krim] RM95

Kos penghantaran PERCUMA


SET SERUM HERBA GINSENG (RM135)


Pakej [Serum Ginseng + Syampo + Krim] RM135

Kos penghantaran PERCUMA

 Langkah mudah merawat rambut

1. Pagi - Gunakan Krim Mutiara (Bagi Perempuan) dan Krim Delima (Bagi Lelaki)

Bersihkan rambut dan kulit kepala menggunakan Shampo Herba dan keringkan sehingga 80%. Sapukan Krim Mutiara atau Krim Delima pada rambut. Untuk lebih berkesan, buat urutan pada tempat yang bermasalah selama 1-2 minit supaya krim rawatan dapat meresap dan bertindak jauh ke lapisan kulit.

2. Cuci Kepala Menggunakan Shampo Herba (Hair Re-Born)

Basahkan rambut dan gunakan shampo herba. Ratakan pada kulit kepala dan urut kepala perlahan-lahan selama 3 minit. Ini bertujuan untuk penyerapan ekstrak herba dan mikroorganisma ke dalam kulit kepala. Bilas rambut kemudian keringkan sebelum disapukan Serum atau Ginseng.

3. Malam - Gunakan Serum Rawatan Rambut Kritikal (Limau Purut) Atau Ginseng Rawatan Rambut (Hair Re-Born)

Selepas membersihkan kepala menggunakan Shampo Herba, gunakan Serum atau Ginseng. Gosok dan buat urutan sehingga rata pada kulit kepala serta rambut. Buat urutan selama 1 hingga 2 minit terutama di tempat yang bermasalah. Ini bertujuan supaya krim rawatan ini dapat meresap jauh ke dalam lapisan kulit. Disyorkan menggunakan Serum atau Ginseng ini setiap malam. Kalau boleh elakkan daripada menggunakan krim rambut yang lain.

Tempahan


Sekiranya anda berminat untuk membeli produk ini, boleh tinggalkan komen dibawah atau hubungi saya di 016-2636077 Lina untuk keterangan lanjut. Boleh Call/WhatsApp/LINE.

PEMBAYARAN

1) Membuat pembayaran melalui bank. Transfer secara online atau bank in.



2)  Nombor akaun akan diberi melalui SMS. 
Selepas pembayaran, jangan lupa SMS Masa/No Transaksi, Nama Penuh, Alamat Penuh yang tepat dan Nama Barang yang dipesan untuk tujuan penghantaran.

Friday, September 14, 2012

Rambut Aku Gugur :(

Siapa yang tidak risau kalau rambut gugur. APTB (apa pun tak boleh)...

Memang rambut akan gugur setiap hari. Kalau jumlah sikit boleh lah aku terima hakikat tapi kalau gugur dalam kuantiti yang banyak, hati mana yang tak risau wei....

Sebelum ni rambut aku memang panjang sampai paras pinggang. Tapi bulan lepas terpaksa gunting pendek ke paras bahu sebab rambut gugur mendadak bulan lepas. Punca sebenar kurang pasti sebab sebelum ni ok je. Takde tanda-tanda, xde intro, terus je gugur banyak sampai hampir nampak kulit kepala. Of course sebagai perempuan, jiwa tak tenteram. Waaaaa gitu...tapi serius.... sampai tak senang duduklah.. Bad mood tau..

Langkah pertama yang aku terpaksa ambil, apa lagi....... pergi saloon dan gunting rambutlah. kedua, mencari sebanyak mungkin tips berguna daripada internet. Antaranya, perap santan fresh di kepala, sapu lidah buaya (eloe vera), minum air masak sebanyak mungkin dan banyak lagi. So yang aku sebutkan tadi tu semua aku dah buat pun.

Sekarang dah hampir sebulan. Ada lah perubahan sikit-sikit hasil usaha aku sendiri. Teringin nak buat rawatan dengan pakar rambut tapi mahal, duit tara. So aku cuma buat rawatan yang simple but nice. Murah pun murah. Natural dan guna bahan-bahan semulajadi. Buat rawatan sendiri sudah. Tidak payah susah-susah pergi jumpa pakar. Lainlah kalau ada duit banyak. Tapi perlu jumpa doktor lah untuk khidmat nasihat. Memandangkan aku kena tidur awal malam ni. So esok lah aku sambung update blog dan share bagaimana aku buat rawatan rambut sendiri yang paling simple.

Memang nampak hasil tapi masih terlalu awal untuk ditentukan. Usaha akan diteruskan sehingga rambut ni menjadi lebat seperti yang sebelum ni.

Sunday, September 02, 2012

GO-KL CITY BUS - Percuma ??? Biar Betul...

Pernah nampak bas ni???

Akhirnya, rakyat malaysia khususnya warga Central Business District (CBD), Kuala Lumpur dapat juga menikmati kemudahan terbaru dari segi pengangkutan awam. Bermula pada hari ulang tahun Kemerdekaan Malaysia yang ke 55, warga Kuala Lumpur sudah boleh memilih untuk menaiki GO-KL City Bus.

Mesti ramai lagi yang belum tahu tentang perkhidmatan bas percuma ni kan. Bas ni memang lain dari yang lain sebab pertama bas ni berwarna ungu. Okay tak warna? Hmmm.... Bas ni kalau nak naik, naik je sebabnya bas ni memang free. Percuma untuk sesiapa sahaja. Cuma buat masa ni, GO-KL City Bus ni hanya lalu di laluan-laluan yang ditetapkan iaitu di kawasan bandar Kuala Lumpur sahaja. Untuk mereka yang bekerja di Kuala Lumpur untung lah. Boleh naik train sampai KL, pastu naik bas ni ke office.

Buat masa ni GO-KL City Bus ni beroperasi di laluan yang ditetapkan:
  • Green Line (KLCC - Bukit Bintang - KLCC). Bas ini akan melalui 13 hentian bas iaitu
  1. KLCC
  2. Angkasaraya
  3. MATIC
  4. Concorde Hotel
  5. Wisma Hup Seng
  6. The Weld
  7. Wisma Lim Foo Yong
  8. Pavillion
  9. Ain Arabia
  10. Monorail Raja Chulan
  11. Wisma Rohas Perkasa
  12. Citibank
  13. Wisma Athlan
  •  Purple Line (Jalan Sultan Muhamad - Bukit Bintang - Jalan Sultan Muhamad). Bas ini akan melalui 14 hentian bas iaitu
  1. HAB Pasar seni
  2. Bangkok Bank
  3. Muzium Telekom
  4. Menara Olympia
  5. KL Tower
  6. The Weld
  7. Wisma Lim Foo Yong
  8. Pavillion
  9. Ain Arabia
  10. Wisma Boustead
  11. Wisma HLA
  12. Simpang Bkt Ceylon
  13. Muzium Telekom (Opp)
  14. Kota Raya
Kalau nampak bas warna ungu/purple ni naik je.  Jangan risau, tidak perlu sediakan duit kecil atau touch n go. Bas ni memang free. Saya pun selalu tunggu bas dekat Pavillion ke Kota Raya, bayar RM1. Lepas ni boleh lah naik bas free. Sebenarnya bas sedia ada pun masih beroperasi. Cuma sekarang kita ada banyak pilihan bas, so tidak perlu menunggu lama. Pilih lah nak naik bas yang mana satu....

Ciri-ciri GO-KL City Bus
  • Beroperasi dari jam 6:00am hingga 11:00pm
  • 5 minutes frequency during peak hours (masa sibuk)
  • 15 minutes frequency during off-peak hours (kurang sibuk)
  • Buat masa ni secara keseluruhan ada 15 buah bas sahaja. Setiap bas boleh memuatkan 60 orang
  • Bas ini juga sesuai untuk orang kurang upaya
  • Bas ini menyediakan perkhidmatan Wi-Fi dan GPS. Bolehlah berFB dalam bas ye
  • Passenger information system
  • Yang paling best, bas ni ada laluan khas. Sebenarnya laluan khas ni bukan untuk bas GO-KL City je tapi juga laluan untuk teksi dan bas-bas lain. Jadi lepas ni laluan bas clear lah
  • CCTV dipasang di dalam dan luar bas
  • Kerjasama PDRM, DBKL, JPJ & SPAD

Kebaikan GO-KL City Bus khususnya dapat dirasai mereka yang berada atau pergi ke Central Business District (CBD), Kuala Lumpur. Bas ini akan memudahkan kita pergi ke 4 LRT stations, 3 monorail stations, 2 Inter Urban Transport Terminals (IUTT) dan Skywalk.

Bas ini sememangnya percuma untuk semua :-D Memang terbaik untuk pekerja yang juga melalui laluan yang sama, untuk pelajar sekolah, orang kurang upaya dan warga emas. Disamping itu, perkhidmatan baru ini juga sesuai untuk menarik perhatian pelancong kerana mereka akan berpeluang menaiki bas secara percuma dari 1 destinasi ke destinasi yang ingin mereka lawati.

Harapan saya semoga ada lagi perkhidmatan baru yang bakal disediakan untuk rakyat Malaysia. Yang penting ia memberi kebaikan kepada semua :) I LIKE !!!

Friday, August 17, 2012

Kegunaan Bio Oil (2)


Sebelum ni saya ada buat review pasal Bio Oil ni. Title post 'Kegunaan Bio Oil (1)'. Ok time tu saya baru guna Bio Oil ni dalam 1 bulan. Ok sekarang ni, sudah sebulan setengah saya guna Bio Oil ni. Setakat ni saya pakai ok lah. Dan satu hal yang saya nak share kali ni adalah... cewahh...macam ape je.

Ok setelah sebulan setengah saya menjadi pengguna tegar Bio Oil ni. Hmmm setakat ni tiada kesan ketara, cuma kulit muka nampak lembab sikit lah. Pastu garis-garis halus nampak kurang sikit. Tapi tidak mengapa sebab dalam botol Bio Oil ni pun ada tertera kena rajin pakai, iaitu dua kali sehari dalam masa paling minimum 3 bulan.

Saya suka sapu Bio Oil ni banyak-banyak kat muka. Selalunya saya pakai di waktu malam lah. Tapi sekarang ni saya dah cuba pakai di waktu siang.

Cara-cara menggunakan Bio Oil di waktu siang:
  1. Bersihkan muka dengan pencuci muka yang sesuai dengan kulit
  2. Keringkan muka dengan kain bersih
  3. Sapu Bio Oil secara rata kat muka. Buat urutan perlahan pada bahagian dekat mata, dahi dan pipi. Elakkan terkena mata.
  4. Kalau boleh tunggu sampai Oil meresap ke dalam kulit sehingga kulit muka tidak terlalu berminyak.
  5. Last, sapu bedak muka. Saya guna bedak muka Johnson's. Okay ....dah settle. Kalau nak pakai make-up lepas tu pun tiada masalah.

So, kita still boleh pakai bedak muka dan make-up walaupun berasaskan Bio Oil. Saya kurang pasti samada cara saya betul atau pun salah. Tapi so far saya pakai macam tu , ok je. Bedak pun tidak bertompok-tompok kat muka. Yang penting jangan sapu Oil terlalu banyak dan tunggu sampai Oil tu meresap sebelum sapu bedak muka.

Pastu time malam, jangan lupa bersihkan muka. Ini adalah sangat penting untuk membersihkan bedak, make-up dan kotoran-kotoran kat muka. Lepas membersihkan muka diwaktu malam, kita akan rasa muka kita lembab dan selesa. Kalau saya rajin, saya akan sapu Bio Oil banyak2 kat muka terutama kat dahi, pipi dan dekat mata yang ada garis-garis halus.

Setiap orang memang akan tua dan garis-garis di wajah akan bertambah. Tapi tidak menjadi kesalahan kalau kita ada usaha untuk melambatkan proses penuaan terutama pada bahagian muka. Lagipun muka sendiri dan at least kita akan berasa yakin dan sangat selesa... :)

Wednesday, August 15, 2012

Forex PrelaunchX : Get A Free Forex Trading Account


Saya baru saja tau pasal Forex PrelaunchX ni. Itu pun ada orang bagi cadangan supaya saya join. Sebelum ni memang pernah dengar macam forex tapi bila dengar untuk starting tu kena labur duit, saya tak jadi lah join. Yelah bab duit ni takut sikit. Kalau labur duit pun belum tentu dapat untung. Tapi ada juga kawan-kawan yang join forex dan dapat untung lumayan.

Sebenarnya forex ni banyak jenis. Dan salah satunya Forex PrelaunchX ni lah. Saya kurang pasti sejauh mana betul atau tidak kita boleh mendapat keuntungan daripada forex jenis ini. Yang pasti ini peluang yang baik untuk mencuba. Sebab? Kita tidak perlu invest duit untuk join Forex PrelaunchX ni. lepas kita mendaftar nama, dalam baki akaun terkini kita ada USD100. USD kalau convert jadi RM lebih daripada dua kali ganda. Maknanya, dorang bagi free USD100 untuk registration. Tidak perlu bayar. Starting USD100, nanti dia naik lah sikit-sikit. If rugi pun tidak apa sebab bukan kita bayar pun. So, apa salah mencuba. Let say kalau betul-betul kita boleh keluarkan duit tu nanti, mesti rasa menyesal tak join awal-awal.

Menurut info dalam website Forex PrelaunchX ni, nanti dorang akan launches Forex Firm X pada 27 August 2012. Selepas tu barulah kita berpeluang untuk mendapat duit yang ada dalam akaun kita. Selepas anda register, anda boleh baca sendiri info-info di dalam website tersebut.


 Sebenarnya terdapat tiga cara untuk meningkatkan jumlah dalam akaun Forex PrelaunchX ni dan ianya sangat-sangatlah mudah. Selepas register dalam website Forex PrelaunchX
  • Forex ni sendiri yang akan managed akaun kita.
  • Kita boleh menambah bonus dengan mengajak orang lain register dibawah akaun kita. Senang saja, tidak perlu paksa-paksa orang, cakap banyak macam nak jual barang. Very Simple. Register dan semua info ada di dalam.
  • Komisyen setiap bulan. Setiap orang dibawah akaun kita akan menyumbang komisen sebanyak USD10.

Lagi best orang yang boleh daftar dibawah akaun kita tidak terhad. Malah kita berpeluang mendapat bonus dan komisyen daripada 10 peringkat ke bawah. Maknanya kalau orang yang register dibawah kita mendapat ramai orang, setiap orang itu akan menyumbang bonus atau komisyen dalam akaun kita. Sangat-sangatlah mudah.

Kalau malas ajak orang pun tidak apa. Just ikut cara yang pertama di atas tu ja lah. Tengok turun or naik jumlah.
Sekali lagi saya ingin bagitahu, saya pun kurang pasti sejauh mana betulnya Forex PrelaunchX ni. Tapi, adalah peluang yang baik untuk mencuba sebelum 27 August 2012, iaitu masa yang dijadualkan untuk launched Forex Firm X. Buat masa ni kalau register, dalam akaun memang akan diberi free USD100.


 Saya baru register minggu lepas dan mendapat tahu sebenarnya sudah ramai yang register. Menyesal pula tidak register awal-awal. Orang lain dah dapat jumlah berpuluh ribu dalam akaun. Ok, mula-mula saya register, memang jumlah dalam Current Account Balance : $100.00 dan sekarang sudah naik $111.83 (Tengok gambar di atas). Naik sikit pun tidak mengapa lah kan...$100 free dan baru join..

 
Manakala yang bonus pula macam ni. Orang yang joined di bawah akaun saya baru 6 orang. Dibawah mereka ada 3 orang, dan dibawah lagi ada 3, 9, dan seterusnya. Kita akan mendapat bonus dan komisyen sampai peringkat 10 ke bawah.

Hmmmm...apa-apa pun semua kita akan tahu selepas 27 August nanti. Tapi tidak salah joined sekarang selagi ada USD100 free ni. Kalau start bayar, susah lah.

Sekiranya berminat untuk register. Pergi ke website PrelaunchX 

Tuesday, August 14, 2012

Buka Puasa 2012 Bersama Digi

14th August 2012 (Tuesday) - Tadi saya pergi join berbuka puasa kat Café Marmalade, Bangsar Village II. Iftar bersama DiGi ini memang best. Selain dapat berbuka puasa bersama DiGi, Nuffnang dan beberapa Bloggers lain, dapat juga berkenalan dengan beberapa orang yang hadir tadi. Sebenarnya saya ni jenis yang malu-malu kucing sikit, so kalau nampak saya kurang ramah, sorryyy.


Kak Aishah ni daripada DiGi. Time ni dia tengah menerangkan sikit info tentang DG Smart Plan. Nampak apa yang appear kat screen tu? 

DG SmartPlan - the 4 Smarts
  • Internet Pintar  - RM88 RM63, Internet bulanan (5GB)
  • Panggilan Pintar - Tiada penggunaan panggilan minimum
  • Penjimatan Pintar - Internet percuma
  • Perantauan Tanpa Risau (Roaming) - Daripada RM36/hari perantauan internet(roaming) tanpa had


Travel bag from DiGi. Cantik kan?? Rasanya bag ni semua limited edition.


Selepas Iftar, DiGi & Nuffnang ade buat games. Macam gambar atas tu, wakil daripada DiGi kena lukis dan siapa yang boleh teka answer tu dengan betul, dapat special gift from them. Simple and so fun...


Mereka juga adakan games untuk kumpulan. Setiap ahli kumpulan kena jawab 3 questions seperti di atas dan jawab via twitter. Oppss, kebetulan hp saya tak subscribes internet. Nasib baik lah Cafe ni menyediakan Wi-Fi, kalau tak sure group kami kalah.


Gambar atas ni pula, kami kena buat gaya swimming. Creative tak?? Haha .... Since it still in the olympic season, so games pun ala-ala olympic. Orang kat belakang sekali pakai t-shirt yellow daripada DiGi, team leader kami. Team no.3 ~~ehehehe~~

 

Bergambar after games baling bola yellow ke dalam bekas-bekas tu. Really fun..


Finally..... team no.3 won and that's my team eehheee...



Alamak, bos daripada DiGi posing lah. Ehehe... Travel bag color oren tu hadiah paling istimewa untuk pemenang kuiz twitter. Saya nak bag tu tapi saya tak menang kuiz :(



Itu dia pemenang kuiz malam tu. Zaid nanti nak pinjam bag boleh tak?


Gambar beramai-ramai sebelum bersurai.

Thanks DiGi :) you must follow me !!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

May J. / Garden feat. DJ KAORI, Diggy-MO